WELKOM OP DE WITTEKATJES WEBSITE VAN DE FAMILIE MOERMAN
 

Onze Witte Katjes...

Augustus 2010

Het begon allemaal in de zomer van 2010. Pollet was dikker geworden (hoe is het mogelijk dat we het niet door hadden !!!) en een tijd nadien kwam ze dan weer uitgemergeld aan de keukendeur zitten om korrels te bekomen.

Eind augustus: zagen we dan opeens dubbel!!! Pollet en klein Polletje.

Hij had toen al die melancholische blik. Hij kwam toen nog niet dichtbij. Pollet -als goede moeder- beschermde hem en voedde hem.

September 2010

We merkten ook al gauw dat Basje zich liet aaien als hij aan het eten was. Dit was het eerste succes in zijn wording tot huiskat.

In oktober 2010 konden we 1 van de mooiste en leutigste foto's nemen: het gezin Pollet kroop 's avonds in den "ut" als vruchten.

Basje werd ziek. Tijdens het verlengde weekend van 1 november sliep Cynthia 2 nachten in de living zodat hij in de warmte kon binnen blijven.

Als Bas zijn zetel heeft gevonden legt hij zich lekker over de ganse breedte van de zetel.

 

Het gebeurt ook dat hij de zetelleuning aflikt: we horen dan een schrapend geluid !

Ondertussen kwam Jopie ook nog af en toe op bezoek, maar enkel als Basje er niet was.

Hij verblijft het meest onder de livingtafel en hij nestelt zich dan tegen het onderste van de stoel.

Maar Basje was nog een jong katje en geregeld speelde hij met het talrijke speelgoed die we voor hem kochten.

Onverschrokken Basje leerde de living en keuken volledig kennen: hij kruipt overal over en onder...

... tot zondag 23 januari: een hele dag zagen we hem niet. We waren al de hele wijk doorgefietst op zoek naar hem en dan plots zagen we hem mankend passeren.

Februari 2011

De dag daarna is hij dan toch gewond binnen gekomen en bleef uren in de zetel

Aangezien we er een geen Herr Flick van wilden maken kwam Sofie voor de 2de keer en lapte hem weer op. De afspraak voor de "operatie" werd toen ook gemaakt.

En dan begint het mooie voorjaar van 2011: Basje geniet met volle teugen van de tuin en de zon.

Ondertussen verdikt Polletje weer...

Mei 2011

Op 14 mei valt Desireetje (of Ivootje) uit het nest. Pollet is in alle staten!!! Eerst leggen we wat stro maar het zijn nog altijd koude nachten en dus steekt Leslie hem terug in het nest. Hij is gered!!!

Juli 2011

En dan zijn we getuige van het schouwspel: Polletje -als goede mama- zoogt haar witte kroost. Maar waar is Ivootje naartoe? Gelukkig kunnen de 2 witte Pernukkeltjes ons bekoren.

Maar in tegenstelling tot Bas houden deze 2 wel heel wat meer afstand.

Ondertussen merken we dat 1 van de 2 verschillende oogjes heeft, maar we merken niet dat Warre daar een probleem mee heeft: hij ziet en hoort alles...

Ons 1-jarig Basje blijft ondertussen wat op de achtergrond. Hij aanvaardt ze maar als we ze eten geven moet hij altijd eerst eten. Maar natuurlijk laten we dit toe: Basje komt eerst.

Wat een tijd: van 's morgens tot 's avonds genieten van de capriolen van de pernukkeltjes.

En Basje zorgt voor de genegenheid. Hij heeft trouwens ondertussen ook het voordeel van de kleine broertjes ontdekt: speelkameraadjes en gezelschap bij zijn omzwervingen.

Augustus 2011

Eind augustus (een jaar ná klein Polletje) slagen we erin om Pollet met nonkels bak te vangen.

De 3 broertjes daarentegen amuseren zich met alles wat ze op hun weg vinden: de tuinstoelen worden niet enkel door ons gebruikt.

Polletje komt sporadisch nog af, ze mijdt haar kroost en krijgt zo af en toe toch nog wat korreltjes.

Mieltje is de rustigste: slaapt veel, komt af en toe eten. Is wel de meest geduchte tegenstander in de vriendschappelijke gevechten tussen de broertjes.

Warre is een acrobaat zoals zijn oudste broer maar wel een beetje meer een kwajongen. En -in tegenstelling tot Bas- valt hij meer aan als hij zich in gevaar voelt

Doodbrave Bas, laat zich gemakkelijk doen en als hij schrik heeft legt hij zich plat op de grond of kruipt weg.

Tot onze vreugde is ook onze Bas opgenomen!!! Als hij wat te veel aandacht krijgt in de living gaat hij slapen bij zijn broertjes.

Kattenparadijs ten top!!! Maar wat doen we als het kouder wordt: het is ons duidelijk dat we die 2 kleintjes niet in de keuken zullen krijgen.

Het is ons duidelijk dat het tuinhuisje eigenlijk hun middelpunt is. En er zit een kattendeurtje in!!!

November 2011

 

Maar ook andere katten vinden hun weg in het herdoopte pernukkelhuis. Een egel gaat er zelfs in en houdt het er allesbehalve proper.

Het wordt dus open gezet en de poesjes zoeken er inderdaad beschutting.

Daags na papa's verjaardag ervaren de Pernukkels hun eerste sneeuw. Goddelijk hoe ze erachter springen!!! Weten wij veel dat de dagen met Warre en Mieltje schaars aan het worden zijn...

En dan breken de noodlottige maanden februari en maart aan: na het verdwijnen van Mieltje op 18/2 verdwijnt ook Warre 10 dagen later. We hadden nooit durven denken dat we onze keppe ook nog zouden verliezen...

 

Februari 2012

Op 31/3 gebeurde het ondenkbare toch: na een hele voormiddag onder de livingtafel liggen vervoegde hij zijn mama buiten. Wij vertrokken toen voor onze shopping-route naar Koksijde niet wetende wat er met onze grote lieveling ondertussen gebeurde.