WELKOM OP DE WITTEKATJES WEBSITE VAN DE FAMILIE MOERMAN
 

Verslag Namibië-Botswana van 17 juni 2011 t/m 4 juli 2011

Dag 10: Zondag 26 juni. Van Kasane Bagani (Divundu) naar Rundu

We staan op om 5u en gaan om 6.15 u naar het ontbijt (de auto is dan al ingeladen).

En. moest u eraan twijfelen dat het hier winter is : kijk eens naar de temperatuur bij zonsopgang!!

(eerlijk gezegd is het deze morgen kouder dan de vorige dagen)

Het ontbijt is opnieuw in het open restaurant tussen de bomen.

Brrrrr.. Wat frisjes.

Maar.wat een zicht van hieruit op de met nevel overhangen Kavangorivier!!!

We rijden eerst naar Mahango NP, het is slechts 16 km naar de ingang van het park.

Er zijn twee verschillende rijroutes uitgezet waarbij de ene route een groot gedeelte van de rivier volgt en de andere route een wat droger gebied doorkruist (je kunt ook gewoon rechtdoor rijden naar de grenspost met Botswana).

 

 

Bij de ingang zijn ze op de hoogte waar de dieren de afgelopen dagen gezien zijn : er zouden gisteren leeuwen gezien zijn dicht bij de ingang.

Wat betreft wildlife vind je hier verschillende soorten antilopen zoals van l..naar r. de koedoe (hier een vrouwtje) , de sabelantiloop, de bushbuck en de impala

Ook grote aantallen giraffen (zoals altijd tamelijk goed verborgen tussen de takken), zebra's , olifanten, buffalo's, nijlpaarden en krokodillen.

Het tropische klimaat en het vele water trekt vele vogelsoorten aan

Ongever 13u rijden we weg uit het Mahango park.

Vandaag zijn we nog altijd in de Caprivi strook. Vanwaar komt deze naam?

Deze landtong is 450 km lang en is ontstaan in 1890 door de landverdeling tussen de Duitsers en Engelsen: in ruil voor Zanzibar kregen de Duitsers een corridor van Zuidwest-Afrika (het huidige Namibië) naar de Zambezi rivier. Dit gebied is 40 km breed vernoemd naar de Duitse kanselier Georg Leo von Caprivi.

Naar het schijnt was de strip enkele jaren geleden onveilig vanwege Angolese bandieten en moest er in konvooi en met militaire escorte worden gereden. Maar daar is nu niets meer van te merken.

Wat ons opvalt in Namibië, dat wil zeggen op de Caprivi, is de bouw van de hutten: elke familie heeft een groot erf met een houten of rieten omheining
Binnen de omheining staan verschillende rechthoekige hutten, met leem bijeen gehouden en met een rieten dak.

Hier en daar zien we hele families langs de weg

Het is zéér droog , dat zie je o.a. op deze foto hiernaast
De weg naar Rundu is eentonig, goed opletten voor overstekend wild, alles met vier poten loopt langs of over de weg.

In Rundu tanken we in een tankstation waar een massa mensen rondhangen. Voor de eerste keer op deze reis voelen wij ons minder veilig .

Dit komt omdat van het Duits echtpaar dat we leerden kennen in The Garden Lodge hier in Rundu hun fotocamera gestolen is. Terwijl mevrouw in een winkel binnen was hebben jongeren de aandacht van de man afgeleid en ondertussen de camera uit de auto meegenomen.

Gelukkig kunnen we zonder problemen weer verder rijden maar wij zouden hier onze auto niet onbewaakt achter laten.

Omstreeks 16u-16.30u komen we aan in Kavango River Lodge, Zoals de naam het al suggereert ligt ook deze lodge aan de kavango rivier. Het is minder "chic" dan de vorige, maar het valt toch mee.

Ieder kamer heeft een soort veranda en een terras met uitzicht op de rivier. Hier zullen wij een uur na aankomst al genieten van de sunset . In de comfortabele zetels, en dat met een aperitiefje!! In de veranda is er alon ingericht, zelfs met TV (enkel enkel met Angolese zenders).

Afrikaans ten top!!!
A an de overkant van de rivier ligt Angola

Die avond eten wij "à la carte" . Wij eten voor het eerst wat minder typisch "Afrikaans", wij bestellen immers Wienerschnitzel en Leslie eet fishclipper (een plaatselijke vis). De porties zijn groot en we eten smakelijk. We zitten buiten aan de rivier met zicht op de lichtjes aan de Angolese kant. Het is gelukkig deze avond minder koud dan gisteren.