WELKOM OP DE WITTEKATJES WEBSITE VAN DE FAMILIE MOERMAN
 

Verslag Namibië-Botswana van 17 juni 2011 t/m 4 juli 2011

Dag17: Zondag 3 juli. Van Marienthal naar Windhoek Int. Airport

Op onze laatste dag in Namibië staan we om 6u op en gaan om 7.15u naar het ontbijt, waar we ons te goed doen aan croissants en ander lekkers. Nog voor een laatste keer onze eieren "sunny side up".

Nog even een foto nemen van ons huisje van die nacht (één van de twee)

 

 

Na de nodige beslommeringen i.v.m. de bagage vertrekken we rond 8.30u richting Hardap Dam ( 64 km ). De Hardap Dam ligt vlakbij Mariental net ten westen van de B1.

De stuwdam is gebouwd in de Fish River, Het hele Hardap gebied is een groot natuurpark wat om het stuwmeer heen ligt.
Het park heeft 80 km aan gravelwegen en is 25.000 hectare groot.

Om 9.30u (na het betalen van de permit) doen we de fish route en zien we baboons (bavianen), struisvogels, springbokken (steak van gisteren!) en veel watervogels.

Dan nemen we nog een andere route maar die ligt zo slecht dat we al snel oordelen van rechtsomkeer te maken .

 

 

Om 11.30u vertrekken we richting Windhoek. We hebben onze satelliettelefoon niet nodig gehad, en we bellen onderweg even naar België .

De rit verloopt vlot, om 14u zijn we in Windhoek. Maar in Windhoek zijn de wegaanduidingen niet duidelijk, zodat we daar meermaals de weg moeten vragen.

Veel te vroeg (15.40u) komen we bij de luchthaven aan , we moeten nog tanken. Dat wordt een probleem, want aan de pomp bij de luchthaven hebben ze geen diesel. We worden echter gerustgesteld : ze zullen zelf bijtanken een aanrekenen op onze visa (zonder boete).

Alles gaat vlot bij het afgeven van de auto en bij het inchecken van de bagage ( 5 zakken = 84,2 kg ).

Nog heel wat tijd te overbruggen : we trekken eerst naar de cafetaria en drinken er een Dom Pedro (heerlijk!!!)
Dan volgt de paspoortcontrole : weer formulieren invullen en de rest van ons geld wisselen (aan een slechte koers).
We praten met een Franstalige Belg uit Lasne (de vader studeerde in Veurne) en we kopen nog een olifantje voor Maxim en een wild dog voor ons.
Dan blijft ons niets anders meer over dan wachten op het inchecken!

De vlucht vertrekt met een lichte vertraging.

Dag18 : Maandag 4 juli Vlucht Windhoek - Frankfurt - Brussel

Op het vliegtuig drinken we een vodka orange, en we eten ofwel wild met rijst of kip met pasta. Daarna proberen we, met wisselend succes, een beetje te slapen.

Iets te vroeg (!!!) komen we aan in Frankfurt, waar we eerst naar de parfumerie gaan , dan naar de paspoortcontrole die heel vlot verloopt en daarna onze bagage ophalen. Het is 6.30u en onze trein vertrekt om 10.30u.

We drinken iets in terminal 2 en nemen dan de skyline naar terminal 1.

In het "Hauptbahnhof" eten we vlak bij het perron "Frankfurter börse mit frische käse".

De trein van Frankfurt naar Brussel is tamelijk drukbevolkt (veel Duitsers nemen deze trein naar Brussel en nemen dan de Eurostar naar Londen).

In Brussel Zuid scheiden onze wegen : de dochters nemen de Metro naar Jette en wij nemen de trein naar Veurne, waar Robert ons ophaalt en naar de Tulpenweg brengt.